CES 2019: YOGA, YOGA и пак YOGA

  Станимир Фъртунов  January 10 2019 08:03:47 PM
  И тази година, Lenovo не пропусна да представи на Consumer Electronics Show продукти от най-стилнатата си серия - YOGA!

  Image:CES 2019: YOGA, YOGA и пак YOGA

  Умен и изключително лек - Lenovo YOGA S940

  Image:CES 2019: YOGA, YOGA и пак YOGA

  Lenovo YOGA S940 е първият в света лаптоп с т.нар. Contour Glass – извит дисплей, който намаля  допълнително външния вид на вече тънките бейзъли. В допълнение имаме умна CMOS камера с многобройни сензори в горната част на капака, която е и леко издадена. Интерфейсът захранващ всички тези сензори и камера е Lenovo Smart Assist. И тук не говорим само за отключване на лаптопа чрез Windows Hello, а за софтуер, който засича движението на главата и погледа ви. Можете само с движение на очите да преместите даден прозорец от лаптопа върху монитор или ако сензорите засекат отсъствието ви, те автоматично ще заключат ултрабука.  Друга функция е да ви съобщят, когато някой гледа в екрана ви. Сигурността е наистина на високо ниво!

  Image:CES 2019: YOGA, YOGA и пак YOGA

  Yoga S940 е оборудвана с най-новия Intel Core процесор, възможност за до 16GB оперативна памет и до 1TB SSD диск от последно поколение. Машината поддържа Windows 10.

  Image:CES 2019: YOGA, YOGA и пак YOGA

  Най-високата конфигурация на ултрабука е с 4K HDR дисплей с Dolby Vision и 500 нита. За базовия модел ще разполагате с Full HD дисплей, а за качествения звук ще се грижат говорителите с Dolby Atmos технология.

  Image:CES 2019: YOGA, YOGA и пак YOGA

  Творете със системата всичко-в-едно YOGA A940

  Новият настолен компютър YOGA A940 е създаден за художници и дизайнери, готови да захвърлят молива и хартията. Създаден да твори в дигиталното пространство, този компютър е оборудван с 27-инчов с възможност за 4K IPS сензорен дисплей с Dolby Vision технология. Процесорът е Intel Core i7 от 8-мо поколение, графичната карта е AMD Radeon RX 560, с оперативна памет до 32GB DDR4 памет и супер бърз PCIe SSD диск от ново поколение. Машината работи под операционна система Windows 10 Home и е оптимизиран за работа с Adobe Illustrator, Photoshop, Lightroom и Microsoft Word, Excel и PowerPoint.

  Image:CES 2019: YOGA, YOGA и пак YOGA

  Въртящата се панта, позволява на дисплея да се накланя до 25-градуса. Така ще можете да осигурите стабилност при рисуване или скициране на даден обект.

  Image:CES 2019: YOGA, YOGA и пак YOGA

  Запознайте се с Lenovo Precision Dial – устройство, което е направено специално за онез от Вас, които имат нужда от прецизни настройки на дигиталната писалка. Контролерът може да бъде поставен в лявата или дясната страна на А940, в зависимост от Вапите предпочитания.

  Image:CES 2019: YOGA, YOGA и пак YOGA

  Към широкоъгълния дисплей с 4K резолюция и Dolby Vision за богати и наситени цветове, добавяме и системата от високоговорители с Dolby Atmos.

  Усетете разликата с Lenovo YOGA C730 AMOLED

  Image:CES 2019: YOGA, YOGA и пак YOGA

  Моделът е ъпгрейд на добре познатия 15-инчов YOGA 730. Оборудван с високоговорители JBL и Dolby Atmos, YOGA C730 получава и възможност за до 4K резолюция с AMOLED дисплей. Цветовете са забележимо по-ярки и наситени. Излъчването на вредната синя светлина е сведено до минимум, което не натоварва очите при продължителна работа или гледане на видео. Хибридният лаптоп е зареден с Intel Core Whiskey Lake процесор, а оперативната памет е 16GB заедно с 512GB PCIe SSD за съхранение на файловете.

   

  Lenovo YOGA Mouse 2

  Image:CES 2019: YOGA, YOGA и пак YOGA

  Подходяща за работят в движение и често им се налага да презентират. Само с едно завъртане на YOGA mouse ще получите ергономична мишка с 1600 DPI, а при завъртане в обратната посока – мултимедийно дистанционно с лазерна показалка.

   CES 2019: ThinkPad X1 и цяла екосистема от аксесоари

   Станимир Фъртунов  January 9 2019 06:52:17 PM
   От пускането си през 2011г., ThinkPad X1 винаги е бил символ на тънък, лек и високопроизводителен ултрабук в портфолиото на Lenovo.

   На ежегодното събитие – Consumer Electronics Show 2019, Lenovo обяви наследниците на ThinkPad X1, а именно Carbon 7th Gen. и ThinkPad X1 Yoga 4th Gen. Ето и ключови промени в моделите:

   ·        X1 Carbon 7th Gen и X1 Yoga 4th Gen са още по-тънки и по-леки

   ·        X1 Yoga 4th Gen е вече в изцяло ново алуминиево шаси в цвят Iron Grey.

   ·        Нови възможности при избора на дисплеи - 400 нита FullHD с ThinkPad PrivacyGuard

   ·        Новo разположение на високоговорителите, които вече са с Dolby Atmos и четири микрофона.

   ·        Последно поколение процесори Intel Core.

   ·        Cat16 LTE-A и променено разположение на WLAN и WWAN

   ·        Наложилия се миналата година ThinkShutter вече е наличен при конфигурациите с HD дисплеи и IR камери.

   Освен това, към новото портфолио на Lenovo се присъединяват и много периферни устройства и аксесоари.

   Image:CES 2019: ThinkPad X1 и цяла екосистема от аксесоари

   ThinkPad X1 Carbon

   Най-високата конфигурация на седмото поколение X1 Carbon с 4K Dolby Vision дисплей ще се предлага с една малка, но много приятна козметична промяна. Не случайно флагманът на Lenovo ползва името X1 Carbon. Новото поколение ще има върху горният капак слой от карбонови нишки, които ще са видими както при автомобилите.

   Image:CES 2019: ThinkPad X1 и цяла екосистема от аксесоари

   ThinkPad X1 прави огромна стъпка напред със своето 7-мо поколение. Бизнес машината е с дебелина от само 14.95 мм и тегло от 1.08 кг, което го прави значително по-тънък и по-лек от миналогодишния модел.

   Високоговорители са с Dolby Atmos технология и вече се намират над клавиатурата, а на дъното са разположени два суббуфера.

   Батерията е с готовност да издържи до 15 часа, а осъвършенстваният LTE-A модем за мобилни данни ще Ви позволи да останете постоянно свързан. Дисплеят е с опция за зашеметяващ 500 нитов 4K Dolby Vision или стандартен Full HD дисплей, но по-ярък от миналата година.

   ThinkPad X1 Yoga

   Image:CES 2019: ThinkPad X1 и цяла екосистема от аксесоари

   Четвъртото поколение на X1 Yoga идва с изцяло ново и прецизно обработено алуминиева шаси в сив цвят. Този тип шаси е широко разпространен в преносимите компютри, но тестовете за дълготрайност и надеждност на ThinkPad са толкова строги, че е малко вероятно повечето лаптопи в този клас да ги преминат.

   Многорежимният лаптоп от 4-то поколение е с 11% по-тънък и по-лек и със 17% по-малък. X1 Yoga вече може да разчита на механична докинг станция, а интегрираната ThinkPad Pen Pro писалка е още по-добра.

   По-високо ниво на сигурност в новите модели ThinkPad

   Миналата година станахме свидетели на дебюта на ThinkShutter – плъзгащо капаче, позиционирано върху камерата, а преди няколко месеца и на решения за защита ThinkShield - инструменти предназначени за защита на Вашето устройство, самоличност и данни.

   ThinkPad Privacy Guard се активира чрез клавишна комбинация, която чрез затъмняване на екрана, намаля ъгъла на виждане и защитава екрана от любопитни очи.

   ThinkPad Privacy Alert е софтуерна функция, налична при моделите с IR камера, която предупреждава потребителите, ако някой гледа в екрана им, и ако е така, автоматично включва Privacy Guard.

   ThinkShutter е вече е наличен и при моделите с IR камера. Четецът за пръстови отпечатъци вече включва и поддръжка на Microsoft SecureBio.

   ThinkVision P44w

   Image:CES 2019: ThinkPad X1 и цяла екосистема от аксесоари

   ThinkVision P44w е с 43,4-инчовият дисплей със съотношение на страните 32:10 и разделителна способност 3840x1200. Двата USB-C порта играят роля на два видео входа, които могат синхронно да предават данни, видео и аудио сигнал, както и да осигуряват до 90 W захранване. VESA сертифицирани с HDR 400 и 450 нитова яркост, която дава по реалистични цветове.

   Други аксесоари:

   ·        ThinkPad Thunderbolt 3 Dock Gen 2 – поддържа до два 4К дисплея и многобройни високопроизводителни портове. Докинг станцията може да осигури и захранване за избрани ThinkPad лаптопи. Наличен е също така и Ethernet порт.

   ·        Стерео USB слушалки Lenovo Pro с микрофон за шумопотискане

   ·        Lenovo VOIP 360 Camera

   ·        Lenovo 700 Ultraportable Bluetooth Speaker - най-тънкият безжичен високоговорител с дебелина само 11мм осигурява чист звук благодарение на четирите си вградени високоговорителя. Батерията е с издръжливост до 8 часа с функция за бързо зареждане (2 часа време за зареждане). Устройството е със стандарт за IPX2 срещу пръски вода.

   ·        Lenovo Power USB-C Hub – е устройство, което ще зареди Вашия лаптоп, както и множество портове.

   ·        Lenovo Commuter Backpack – с тегло по-малко от два килограма и с капацитет от 25 литра, тази раница разполага с достатъчно място за лаптоп с размер до 15.6“, захранващ адаптер и аксесаори. Материалът, от който е изработена е водоотблъскващ.

   Цени и наличности:

   ThinkPad X1 Carbon се очаква през месец Юни, а цената стартира от $1709.

   ThinkPad X1 Yoga се очаква през месец Юни, а цената стартира от $1929.

   ThinkVision P44w се очаква през месец Април, а цената стартира от $1299

   ThinkPad Thunderbolt 3 Dock Gen 2 се очаква скоро, а цената е $319.

   Lenovo Pro Stereo USB Headset се очаква през месец Юни, а цената е $149.

   Lenovo VOIP 360 Camera Speaker се очаква през месец Март, а цената стартира от $249.

   Lenovo 700 Ultraportable Bluetooth Speaker се очаква през месец Април, а цената стартира от $149

   Lenovo Powered USB-C Hub се очаква скоро, а цената е $79.

   Lenovo Commuter Backpack се очаква скоро.

    CES 2019: Новите модели Lenovo Legion и гейминг аксесоари

    Станимир Фъртунов  January 8 2019 12:00:00 PM
    Image:CES 2019: Новите модели Lenovo Legion и гейминг аксесоари

    На ежегодното събитие – CES, което в момента се състои в Лас Вегас, Lenovo разкри най-новите гейминг попълнения към Legion сeрията:

    ·        Новите лаптопи - Lenovo Legion Y740 и Y540;

    ·        Елегантната механична клавиатура Lenovo Legion K500 RGB и M500 RGB геймърска мишка

    ·        Ергономичните Lenovo Legion H500 Pro 7.1 слушалки със съраунд звук и H300 стерео слушалки

    ·        Новите монитори - Lenovo Legion Y27gq и Y44w

    ·        Ъпдейт при настолните Lenovo Legion T730 и T530, както и при кубовете C730 и C530 с най-новите видеокарти NVIDIA® GeForce RTX ™ 2060

    Пуснете звяра вън от клетката с новите лаптопи Lenovo Legion Y740 и Y540

    Image:CES 2019: Новите модели Lenovo Legion и гейминг аксесоари

    За онези от Вас, които обичат гейминга в движение! Налични с най-новите графични карти на NVIDIA GeForce RTX, 6-ядрени Intel Core процесори и с Windows 10, лаптопите са готови за най-новите геймърски заглавия, обработка на снимки, видеа или мултитаскинг.

    Image:CES 2019: Новите модели Lenovo Legion и гейминг аксесоари

    Топ моделът Lenovo Legion Y740 е напомпан с графична карта GeForce RTX 2070 Max-Q и е достъпен в 15-инчов размер. Неговият по-голям брат е със 17-инчов дисплей и още по-голяма мощ с GeForce RTX 2080 Max-Q.

    И двата размера се предлагат с процесори Intel Core i7 от 8-мо поколение, възможност за до 32GB DDR4 памет и 100% anti-ghosting CORSAIR iCue RGB клавиатура и приложение за управление на над 16 милиона опции за персонализиране на цветовете. Lenovo Legion Y740 разполага и с високоговорители Dolby Atmos с Dolby Sound Radar за още по-впечатляващо аудио.

    Моделите имат възможнсот за 144 херцов Full HD (1920 x 1080) дисплей с NVIDIA G-SYNC, а с поддръжката на Dolby Vision ще получите и по-ярък екран с ултра яко качество на картината!

     

    Image:CES 2019: Новите модели Lenovo Legion и гейминг аксесоари

    С GeForce RTX 2060 GPU и 6-ядрен Intel Core, 15-инчовият Lenovo Legion Y540 също притежава огромно количество мощ, но на достъпна цена. Теглото му е едва 2.3кг., подсветката за разлика от Y740 е бяла, а високоговорителите са на Harman Kardon и поддържат Dolby Atmos.

    И двете геймърски машини са с подобрена батерия спрямо миналогодишните модели. Освен батерията, подобрено е и охлаждането. Нова и иновативната двойка вентилатори ще се грижат за Вашия лаптоп.

    Image:CES 2019: Новите модели Lenovo Legion и гейминг аксесоари


     

    Прецизност с новата геймърската мишка Lenovo Legion M500 RGB

    Image:CES 2019: Новите модели Lenovo Legion и гейминг аксесоари

    Големите играчи знаят, че най-важната част от периферята е мишката. М500 е с ергономична и текстурна повърхност, сензор Pixart PMW 3389, който включва до 16 000 dpi и микропревключвателите OMRON, както и допълнителните програмируеми бутони.

     

    Бърза реакция с механичната клавиатура Lenovo Legion K500 RGB

    Image:CES 2019: Новите модели Lenovo Legion и гейминг аксесоари

    Lenovo Legion K500 RGB е с минималистичен дизайн, която осигурява изключително бързо време за реакция и anti-ghosting технологията.

    Потопете в играта със стерео слушалките на Lenovo Legion H300 и H500 Pro 7.1 със съраунд озвучение.

    Image:CES 2019: Новите модели Lenovo Legion и гейминг аксесоари
     

    Добрият слух е ключът към успеха във всяка игра, независимо дали се опитвате да чуете стъпките на врага, новите геймърски слушалки на Lenovo Legion са правилният избор. Създадени за онези от Вас, които искат да играят по цял ден или нощ и в същото време да се чувстват комфортно.

    Image:CES 2019: Новите модели Lenovo Legion и гейминг аксесоари

    Безжичните Lenovo Legion H500 Pro предлагат 7.1 съраунд звук. Сгъваемите микрофони осигуряват по-ясна комуникация и преносимост, проектирани така, че да чувате нужните команди от отбора.

     

    Новите монитори Lenovo Legion Y27gq и Y44w

    Image:CES 2019: Новите модели Lenovo Legion и гейминг аксесоари
     

    Към механичната клавиатура, мишката и  слушалките прибавяме и два нови монитора - Lenovo Legion Y27gq и Y44w.

    С 43.4-инчов извит дисплей и разделителна способност 3840 x 1200, Lenovo Legion Y44w е създаден за всеки геймър, който иска да вижда играта в детайлни чрез панорамно зрително поле. Монитоър е със 144Hz честота на опресняване на картината и е оборудван с VESA Certified DisplayHDR 400, съчетан с технологията AMD Radeon FreeSync. Мониторът разполага с 2х HDMI 2.0 порта, 1х DisplayPort и възможност за picture-by-picture и picture-in-picture режими. Благодарение на двата Type-C порта, ще можете да зареждате до 2 устройства с обща консумация 90W.

    Image:CES 2019: Новите модели Lenovo Legion и гейминг аксесоари

    За останалата част от геймърите, Lenovo представи 27-инчов монитор с резолюция 2560 x 1440 и честота на опресняване 240Hz. С вградената технология NVIDIA G-SYNC.

    Вече можете да поръчате 15-инчовия модел на Lenovo Legion Y740 на следния линк >> https://lenovoonline.bg/les/home.nsf/SearchResult.xsp?searchValue=Lenovo%20Legion%20Y740

    Lenovo Legion Y540  се очаква в началото на Май на цени от 1700лв.

    Lenovo Legion M500 RGB ще стартира в началото на Април на цени от 100лв.

    Lenovo Legion K500 RGB ще бъде на цените от 180лв. И се очаква също в началото на Април

    Слушалките Lenovo Legion H300 Stereo и Lenovo Legion H500 Pro 7.1 се очакват в началото на Април на цени респективно 100лв. за H300 и 180лв. за H500.

    Lenovo Legion Y27gq ще бъде на цена от 1800лв. и се очаква в началото на Април.

    Lenovo Legion Y44w ще бъде на цена от 2100лв. и също се очаква в началото на Април.

    Цените и наличности за актуализираните модели на Lenovo Legion T730, T530, C730 and C530 с NVIDIA GeForce RTX 2060 очакваме по-късно през годината.

     Новото поколение ThinkPad L390 и L390 Yoga

     Станимир Фъртунов  December 18 2018 09:00:00 AM
     Късно снощи Lenovo обяви новите модели ThinkPad L390 и L390 Yoga. Te са наследници на L380 и L380 Yoga – модели, които направиха своя дебют през изминалата година. Благодарение на легендарната надеждност, произтичаща от многобройните тестове за издръжливост, които преминават машините, добавим високото ниво на сигурност – благодарение на ThinkShield и  опциите за четец на пръстови отпечатъци и IR камера, L380 & L380 Yoga са перфектния избор за бизнеса, независимо от размера им.

     Image:Новото поколение ThinkPad L390 и L390 Yoga     Те са първите лаптопи на ThinkPad с най-новите 8-ти Gen Intel® Core ™ процесори, 13.3-инчв Full HD IPS дисплей с опция за тъчскрийн при Yoga моделът и Lenovo Active Pen писалка с обособено място за съхранение и зареждане.

     ThinkShield
     функциите за сигурност – дискретен TPM 2.0 чип, който да съхранява вашите пароли, четец за пръстови отпечатъци и IR камера с Windows Hello.

     Image:Новото поколение ThinkPad L390 и L390 Yoga

     Моделите поддържат до 32GB оперативна памет на DDR4, до 1TB SSD диск, който е разположен на PCIe слот. Батерията е с готовност да издържи до 14 часа, а на разположение е и 65-ватовия адаптер с бързо зареждане. L390 и L390 Yoga разполагат с богат набор от портове: 2x USB 3.0 Type-C, 2x UBS 3.1, 1 x HDMI 1.4, четец за карти и малък порт за LAN връзка. Операционната система е Windows 10 Pro.
     Всичко това в шаси с тегло от 1.45 кг.

     Image:Новото поколение ThinkPad L390 и L390 Yoga

     Портфолиото на ThinkPad винаги предлага широк избор от устройства, за да могат клиентите да изберат най-доброто. ThinkPad L390 и L390 Yoga са разположени в средния ценови клас, като те не правят компромис с легендарната репутация на ThinkPad.

     Image:Новото поколение ThinkPad L390 и L390 Yoga

     Очакваме ThinkPad L390 & L390 Yoga в началото на следващата година в черно и сребристо.

      Lenovo IFA 2018: Новите модели YOGA

      Станимир Фъртунов  September 5 2018 06:09:54 PM
      Вълна от нови устройства ни заля на технологичното изложение IFA в Берлин. Акцентът беше върху Lenovo YOGA C930 и Yoga Book C930.

      Image:Lenovo IFA 2018: Новите модели YOGA

      Lenovo Yoga Book C930

      Image:Lenovo IFA 2018: Новите модели YOGA

      Подобно на модела от миналата година, Lenovo YOGA Book запазва своите компактни размери.  Новият модел разполага с E-Ink екран, който се превръща в динамична клавиатура с възможност за различни индивидуални настройки, поддръжка на множество езици, дигитална хартия за бележки или скици и дори електронен четец с едно единствено натискане на бутона. Yoga Book C930 разполага с 10.8-инчов QHD 2K IPS дисплей, два говорителя с Dolby Atmos технология, а производителността е осигурена от Intel Core процесор. Теглото на устройството е едва 775 гр. като предлага до 10 часа работа благодарение на Windows 10.

      Image:Lenovo IFA 2018: Новите модели YOGA

      Моделът запазва гъвкавия дизайн, който е характерен за устройствата  от серията Yoga, благодарение на подобрената панта. И това не е всичко! Отварянето на горния капак на толкова тънък лаптоп е истинско предизвикателство. За това Lenovo разработиха технологията “knock-to-open” – сложен механизъм от акселерометри, магнити и сплав с памет. Така с две почуквания върху горния капак, хибридът ще се отваря.

      Image:Lenovo IFA 2018: Новите модели YOGA

      Моделът се очаква на цена от 999 евро в края на месеца.

      Lenovo YOGA C930

      Image:Lenovo IFA 2018: Новите модели YOGA

      С тазгодишния модел се сбогуваме със стилната панта, която наподобява часовникова верижка. На нейно място ще открием ротационен саунд бар с Dolby Atmos, който е изработен в сътрудничество с Dolby. В допълнение вграденият софтуер позволява за оптимизиране настройките на звука за превъзходно аудио изживяване във всеки един от режимте.

      Image:Lenovo IFA 2018: Новите модели YOGA

      Новият модел е с възможнст за 4K Dolby Vision дисплей, а специална ниша в корпуса ви позволява да съхранявате и зареждате дигиталната писалка. Процесорът е 8-мо поколение Intel Core и имате възможст за избор на оперативна памет (RAM) до 16GB. Мястото за съхранение е с опция за до 1TB PCIe SSD, а батерията е с издръжливост до 14.5 часа за моделът с Full HD (1920x1080) резолюция.

      Image:Lenovo IFA 2018: Новите модели YOGA

      И това не е всичко.... освен наличния четец за пръстови отпечатъци, Lenovo добавя и филтър, който представлява малко парче от пластмаса, за закриване на камерата - TrueBlock Privacy Shutter.

      Image:Lenovo IFA 2018: Новите модели YOGA

      Можете да поръчате моделите Lenovo YOGA C930 от тук.

      Yoga C630 WOS (Windows-on-Snapdragon)

      Image:Lenovo IFA 2018: Новите модели YOGA

      Серията Yoga се сдобива и с първия си суперпортативен хибрид, който е базиран на чипсета Snapdragon 850. C630 има здрав и лек корпус, но можете да изкарате с едно зареждане до 22 часа активна работа или до 700 часа в режим Stand By. Няма да се лишите от Windows изживяването, като C630 използва Windows 10S, оптимизиран за чипсета Snapdragon.

      Image:Lenovo IFA 2018: Новите модели YOGA

      Лаптопът Lenovo Yoga C630 WOSe първото 2-в-1, който е базиран на чипсета на Qualcomm Snapdragon 850. С него идват и LTE модема Snapdragon X20 с поддръжка до 1.2 Gigabits. Така винаги ще разполагате с бърза и надеждна връзка с интернет.
      Изключително тънък и с тегло от само 1.2 кг., Yoga C630 WOS предлага стилен дизайн с полиран алуминиев капак и ярък 13.3-инчов Full HD IPS сензорен дисплей.Устройство работи под Windows 10, а като опция можете да закупите и Lenovo Pen.
      Батерията на хибрида издържа до 25 часа с едно зареждане. Напълно достатъчно за да се справяте с цял сезон на любимото си шоу. ;)
      Моделът се очаква през ноември на първоначална цена от 999 евро.

      Yoga S730

      Image:Lenovo IFA 2018: Новите модели YOGA

      Модел, който наследява текущия ideapad 720s, НО с още по-тънък дизайн, по-добро охлаждане и по-висока производителност. За съжаление Lenovo Yoga S730 не разполага със сензорен екран и пантата не позволява 360 градусова ротация. Дисплеят е 13.3“ FullHD IPS, с 8-мо поколение процесор, до 16GB оперативна памет и М.2 слот за флаш памет.
      Очаква се в края на месец октомври, а цената ще стартира от 999 евро.

       Lenovo Exclusive Store ще е затворен от 3 до 5 септември

       Михаила Михова  August 30 2018 11:17:48 AM
       Уважаеми клиенти,

       Lenovo Exclusive Store
       в МОЛ Paradise Сenter ще бъде затворен за подобрения в периода от 3 до 5-ти септември. През това време ще продължим да обработваме поръчките ви и да отговаряме на въпроси онлайн. Оставаме на ваше разположение на:

       sales@lenovoonline.bg
       тел. 02/9615481

       Очакваме ви отново на 6-ти септември, когато ще отворим врати с нов, по-екслузивен облик отпреди!

        Lenovo Legion и фотография - Different is Better

        Михаила Михова  August 7 2018 05:41:21 PM
        Lenovo - Different is better.

        Image:Lenovo Legion и фотография - Different is Better

        Съвсем в духа Different is Better ще разкажем една малко по-различна история. За необичайната симбиоза между фотограф и мощна геймърска машина - Красена Ангелова и нейния Lenovo Legion Y520.

        Красена е официалният фотограф на сериала “Откраднат живот”. Снимала е десетки български артисти и  изобщо има с какво да се похвали в професионален план. Ние я харесваме просто защото е различна, ярка и дива, а снимките и са чувствени и приказно-магични.

        Image:Lenovo Legion и фотография - Different is Better

        Затова и бяхме особено щастливи, когато Красена ни потърси да й помогнем в избора на нов лаптоп преди време. Вярна на принципа - винаги извън рамката, Красена избра мощния и стилен Lenovo Legion, който е прекрасно и достъпно решение за графична работа, въпреки че е популярен, като един от топ геймърските продукти на пазара.

        Image:Lenovo Legion и фотография - Different is Better

        Обичайният избор на фотографи, архитекти и други професионалисти, занимаващи се с тежка графична работа, в нашето портфолио е ThinkStation или ThinkPad W/P серия.
        На Красена обаче все не й се получава да попадне в рамка. Затова, след прецизно обмисляне, проучване, проверка на характеристики, си избра лаптоп, който е сякаш създаден за нея с всичките и татуси и бужутата – с остри ръбове, метален финиш, дързък, ярък и различен.

        “Обичам го, защото е супер бърз. При мен скоростта, с която се случват нещата, е от особено значение. Избрах го, защото е красив, лек и сравнително компактен за толкова мощна машина. Работата ми е свързана с пътувания, смяна на локации. Нужен ми е лаптоп, който се справя с вечния екшън, в който се намирам, с огромните ми файлове и скоростта, с която  работя.”
        - споделя Красена, след като я разпитваме как се разбират с Legion-а.

        Image:Lenovo Legion и фотография - Different is Better


        Защо, според нас, Legion e много добър избор за графична работа?

        Комбинацията от добре балансирани компоненти, вложени в Legion - Intel Kaby Lake процесор, опертивна памет с достатъчно капацитет и мощна  графична карта  Nvidia GeForce  - осигуряват висока производителност на машината при обработка и на най-тежките процеси. Можете безпроблемно да използвате няколко графични приложения едновременно - без това да се отрази на скороста на работа.

        Супер бързият диск от последно поколение, осигурява светкавично стартиране на операционната система, а възможността за инсталация и на втори диск е още една екстра, благодарение на която не губите време при обработка и съхранение на големи файлове.

        Няма да пропуснем да похвалим и дисплея. Въпреки, че цветността му не е най-добрата за графична работа, IPS матрицата предлага значително по-добро възпроизвеждане на цветовете, и много по-добри ъгли на видимост. Освен това е матов. Това е предимство, което ви позволява да работите на открити или силно осветени места, както и е категорично по-щадящо и по-малко изморително за очите в сравнение с лъскав дисплей.


        Когато ползвате Legion за графична работа Ви препоръчваме да направите прецизна калибрация на дисплея, за да адаптирате цветността. Добавянето на външен монитор в този случай със сигурност е задължително, предвид спецификата на графичната работа - споделя Красена, която разчита на ThinkVision X1.

        Lenovo Legion
        изглежда страхотно, а цената му е изключително достъпна предвид безкомпромисните характеристики, които предлага. Машините от серията са лесни за ъпгрейд и позволяват бързо да увеличите някои от основните параметри, когато изискванията Ви се повишат.

        Ако се нуждаете от консултация, когато избирате своя лаптоп или настолна машина - посетете ни, за да съдействаме за най-добрия избор. Защото ние разбираме от компютри, но повече от всичко се радваме на хората, които създават забележителни неща или променят света наоколо. Затова за нас е толкова важно да изберем заедно най-подходящото за работата им решение.

        Сега Ви представяме малка част от работата на едно различно момиче, на което мотото Different is Better особено приляга - Красена Ангелова и миговете, които тя така умело улавя. И умело обработва, разбира се - с помощта на своя любим Lenovo Legion.  

        Image:Lenovo Legion и фотография - Different is Better

        Image:Lenovo Legion и фотография - Different is Better

        Повече от снимките на Красена може да видите във Facebook страницата й > тук

        Разгледайте пълната гама компютри LENOVO LEGION > тук

         Новите Lenovo Legion

         Станимир Фъртунов  June 11 2018 11:29:21 AM
         Измина малко повече от година след като за първи път бяха представени Lenovo Legion – геймърска линия машини с мощен хардуер. Днес Lenovo ще зарадва феновете с шест нови Legion лаптопи, десктопи и кубове. Това са моделите лаптопи Lenovo Legion Y730 и Y530, десктопите T730 и T530 и кубовете C730 и C530.

         Независимо от големината на машината, всички са оборудвани да се справят безпроблемно с най-актуалните геймърски заглавия в днешни дни. Новото поколение Legion идва с подобрено охлаждане, което е ключово при този тип машини!


         Image:Новите Lenovo Legion

         Лаптопите Lenovo Legion Y530 и Y730


         Image:Новите Lenovo Legion

         Новите лаптопи Lenovo Legion са с изключително тънки рамки около дисплея. Шасито е изработено от алуминий. За разлика от миналата година, при новите модели голяма част от портовете са преместени в задната част. Имат нов дизайн и ново лого, което свети върху горната част на капака.


         Image:Новите Lenovo Legion

         Да поговорим малко и за това, което се крие под капака на Legion Y530!

         Процесорът в най-високата конфигурация е 6-ядрен Intel Core H, графичната производителност е осигурена от Nvidia GeForce GTX 1050Ti, а оперативната памет е с възможност за ъпгрейд до 32GB DDR4 2666 MHz. Има възможност и за поставяне на до 1TB PCIe SSD в комбинация със стандартен хард диск. Клавиатурата е с подсветка в бял цвят, отново нещо различно спрямо миналата година.


         Image:Новите Lenovo Legion

         Дисплеят е 15.6-инчов с FHD (1920x1080) резолюция и IPS технология. Базовата конфигурация идва с 60Hz дисплей, но има опция за 144Hz при 300 нита.

         При охлаждането има подобрения от изминалата година. Благодарение на двуканалната охладителна система, се наблюдава 16% по-голям въздушен поток. В резултат на това имаме по-ефективно охлаждане и по-тиха работа.


         Image:Новите Lenovo Legion

         Портовете, с които разполага този модел, са следните: 1x USB 3.1 Type-A, Audio Jack, 1x USB 3.1 Type-A и тези в задната част: 1x USB Type-C, 1x Mini DisplayPort 1.4, 1x USB 3.1 Type-A, 1x HDMI 2.0.

         Теглото на лаптопа е 2.3 кг.

         Lenovo Legion Y730


         Image:Новите Lenovo Legion

         За разлика от Legion Y530, който се предлага само в 15-инчов вариант, Legion Y730 предлага и по-голям 17-инчов дисплей. Отново с Full HD резолюция и отново с възможност за 144Hz честота на опресняване.

         Производителността е отново осигурена от 8-мо поколение процесор Intel Core, Nvidia 1050Ti видеокарта, до 32GB DDR4 RAM памет и до два диска за съхранение, както при Y530.


         Image:Новите Lenovo Legion

         Лаптопът Lenovo Legion Y730 е първият в света геймърски лаптоп с Dolby Atmos Speaker System и Dolby Sound Radar, както и с клавиатура с подсветка на CORSAIR iCUE RGB!


         Image:Новите Lenovo Legion

         Портовете, които предлага Legion Y730, са следните: 1x USB Thunderbolt 3 Type-C, 3.5 mm Audio Jack, 1x USB 3.1 Gen 1, USB Type-C, Mini DisplayPort 1.4, USB 3.1 Gen 2, HDMI 2.0, Ethernet Port.

         Теглото на 15-инчовия Y730 е 2.2 кг., а на 17-инчовия е 2.9 кг.

         Lenovo Legion C730 и C530


         Image:Новите Lenovo Legion

          

         Кубовете също са с изцяло нов алуминиев дизайн. Идеята на Lenovo Legion C730 и C530 е да разполагате с десктоп производителност, но в много компактен и удобен за пренасяне форм фактор. Новото шаси е с големина от само 19L. Благодарение на вградената дръжка лесно ще можете да го пренасяте.

         Горният панел на машината е напълно прозрачен с изглед към ключовите компоненти. Машините се предлагат с червена светодиодна система при C530 и RGB система при C730.

         Въпреки размерите си, Lenovo Legion C530 и C730 крият в себе си последно поколение мощни процесори на Intel Core К, графична карта на NVIDIA GeForce GTX 1060 и имат възможност за до 32GB CORSAIR DDR4 памет.


         Image:Новите Lenovo Legion

         Dolby Atmos технологията пък ще се погрижи да чуете всяка стъпка на противника Ви!

         Lenovo Legion T730 и T530

         Image:Новите Lenovo Legion 

         Lenovo Legion T730 и T530 също са с нов полиран дизайн, като всичко е събрано в 28L шаси. Legion T530 се отличава с червено осветление позиционирано зад охлаждането, а  Lenovo Legion T730 има RGB система за осветяване и прозрачен капак, който разкрива мощните компоненти.


         Image:Новите Lenovo Legion


         Новите десктоп машини лесно се справят с актуалните геймърски заглавията. С VR-ready графична карта на Nvidia GeForce GTX 1060 до най-новите 6-ядрнеи процесори Intel Core K.  Оперативната памет е с опция за до 32GB DDR4 CORSAIR VENGEANCE и до два 512GB PCIe RAID 0 SSD или 2TB SATA HDD съхранение.

         Image:Новите Lenovo Legion

         Вече можете да направите своите предварителни поръчки за Lenovo Legion Y530 >> тук.

         Както и за настолните компютри Lenovo Legion T530 >> тук.

         Всички останали модели ще бъдат налични до края на годината!


          

          Lenovo Legion в партньорство с Ubisoft

          Станимир Фъртунов  May 21 2018 04:23:41 PM
          Lenovo и Ubisoft обявиха Lenovo Legion като официален ексклузивен глобален PC спонсор на Ubisoft за Rainbow Six Siege Pro League и Majors. Периодът на партньорството е до края на сезона на Rainbow Six Siege Pro League, от пролетта на 2018 до пролетта на 2019 г. в Северна Америка, Европа, Азиатско-тихоокеанския регион и Латинска Америка.

          Image:Lenovo Legion в партньорство с Ubisoft

          Lenovo предлага набор от висококачествен гейминг хардуер, който ще бъде предоставен на някои от най-специализираните и квалифицирани играчи на Tom Clancy’s Rainbow Six Siege. В партньорството е включено и съвместно популяризиране на брандовете.

          Rainbow Six Siege привлича и ангажира повече от 30 милиона играчи, а фен базата се развива бързо. Като пример може да се даде тазгодишния турнир „Six Invitational (SI) 2018“, който отбеляза 300% ръст на броя зрители в сравнение с миналогодишния, като големият финал е бил гледан от 321 000 души.

          Image:Lenovo Legion в партньорство с Ubisoft

          Lenovo ще снабди отборите на Tom Clancy Rainbow Six Pro с мощен хардуер, нещо без което професионалните играчи не могат. Устройствата, които ще бъдат предоставени са: Lenovo Legion Y720 Tower, Lenovo Legion Y720/Y520 лаптопи и Lenovo Legion Y25f Gaming Monitor. Настолната машина Lenovo Legion Y720 Tower е достатъчно мощна, за да позволи висок FPS за плавни кадри, на които феновете могат да се насладят. Геймрският монитор Lenovo Legion Y25f допълва изживяването с честота на опресняване 144Hz.

          Всичко това беше представено на финалите на сезон 7 на Rainbow Six Pro League, който се проведе в Harrah's Resort в Atlantic City Hotel & Casino на 19-20 май.
          Пълната гама Lenovo Legion, можете да разгледате тук >> https://lenovoonline.bg/les/home.nsf/info/lenovo-gaming
          За повече информация за Tom Clancy’s, Rainbow Six Pro League >>  https://www.rainbow6.com/esports

           Новите смартфони Motorola

           Станимир Фъртунов  April 20 2018 11:28:38 AM
           Късно снощи, Motorola представи новото поколение смартфони от серията Moto G и Moto E. Компанията акцентира върху т.нар. Max Vision дисплей, нов дизайн и издръжлива батерия. Смартфоните работят с чиста версия на Android 8.0 Oreo, разполагат с 3.5мм. аудио жакове и USB Type-C за по-бързо зареждане.

           Image:Новите смартфони Motorola

           Moto G6 Plus


           Image:Новите смартфони Motorola

           Moto G6 Plus е топ моделът в този ценови клас. Той разполага с 5.9" IPS Full HD+ дисплей с 18:9 съотношение на страните, който Motorola нарича Max Vision.

           Image:Новите смартфони Motorola

           Бързината на Moto G6 Plus е осигурена от Qualcomm Snapdragon 630, 4/6GB RAM в зависимост от версията на вградената памет 64/128GB. Батерията е с капацитет 3200 mAh батерия с поддръжка на бързо зареждане. На гърба ще открием двойна камера с 12 МР + 5 МР сензори, като се използва Dual Pixel технология за автофокус. В допълнение камерата на Moto G6 Plus поддържа познатите AI функции от Moto X4 - сканиране на текст и разпознаване на обекти и забележителности. Предната камера е 8 МР.

           Image:Новите смартфони Motorola

           Цената на Moto G6 Plus започва от 299 евро.

           Moto G6


           Image:Новите смартфони Motorola

           Екранът му е 5.7“ с Full HD+ Max Vision дисплей за по-ярки и наситени цветове. Moto G6 идва с по-слабия чипсет Snapdragon 450, 3/4 GB RAM, 32/64 GB вградена памет и microSD слот. Батерията е с капацитет 3000 mAh и предлага бързо зареждане.

           Image:Новите смартфони Motorola
           Основната камера е отново с 12 МР + 5 МР сензори, но с бленда f/1.8 на основния обектив и без технологията Dual Pixel и възможност за 4К видеозапис, както при G6 Plus. Селфи камерата отново е 8 МР. Наличен е и четец за пръстови отпечатъци, който е позициониран в долната част на лицевия панел при Moto G6 Plus и Moto G6.

           Image:Новите смартфони Motorola

           Цената на Moto G6 започва от 249 евро.

           Moto G6 Play


           Image:Новите смартфони Motorola

           Последният модел от тази серия е Moto G6 Play. Акцентът тук е върху голямата 4000 mAh батерия, която може да издържи до 36 часа с едно зареждане.
           Екранът е 5.7" IPS с HD+ резолюция и тук също имаме Max Vision с 18:9 съотношение на страните. Moto G6 Play изпозлва чипсет Snapdragon 430, 3GB RAM и 32GB вградена памет + слот за microSD. Основната камера е 13 МР, а предната - 8 МР.

           Image:Новите смартфони Motorola

           При Moto G6 Play сензорът за пръстови отпечатъци е вграден в логото на задния панел!
           Цената на Moto G6 Play започва от 199 евро.

           Moto E5 Plus


           Image:Новите смартфони Motorola
           Moto E5 Plus залага на голямата си батерия с капацитет 5000 mAh и бързо зареждане, което за 15 минути осигурява живот за 6 часа. Дисплеят е 6" IPS HD+ резолюция и Max Vision страни 18:9. Процесорът е Snapdragon 425, 2/3GB RAM и до 32GB вградена памет. Основната камера е 12 МР, а селфи камерата е с 8 МР сензор.

           Image:Новите смартфони Motorola

           Цената на Moto Е5 Plus започва от 169 евро.

           Moto E5


           Image:Новите смартфони Motorola

           При Moto E5 дисплеят е 5.7" IPS HD+, отново 18:9 съотношение на страните. Процесорът е Qualcomm Snapdragon 425, 2GB RAM, 16 GB вградена памет + microSD слот. Батерията е с капацитет 4000 mAh. Основната камера е с 13 МР сензор, предната е 5 МР.

           Image:Новите смартфони Motorola

           Цената на Moto E5 започва от 149 евро.

           Moto E5 Play


           Image:Новите смартфони Motorola

           Последен в списъка е Moto E5 Play. С малък 5.2“ дисплей с HD резюлиця, това е най-базовия модел от всички изброени до тук. Капацитет на батерията е 2800 mAh. Чипсетът е Snapdragon 425, оперативната памет е 2GB и вътрешната памет 16GB. Наличен е и слот за microSD карта. Камерите са 8 МР основна и 5 МР предна.

           Image:Новите смартфони Motorola

           Моделът се очаква да се предлага само в Южна Америка.