Lenovo Yoga Tablet - нещо ново, впечатляващо, различно!

Димитър Папазов  December 2 2013 01:32:00 PM
Здравейте, казвам се Димитър и съм консултант в Lenovo Exclusive Store.  Ще ви запозная с един уникален продукт -  Lenovo Yoga Tablet , който Lenovo наскоро представиха с холивудски маниер и звездното участие на Аштън Къчър.  

Image: Lenovo Yoga Tablet - нещо ново, впечатляващо, различно!
Абстрахирайки се от бляскавото представяне на таблета, което силно развълнува най-вече дамите, ще се спра малко по-прагматично върху особеностите на продукта.

Lenovo Yoga Tablet  е с невиждан досега дизайн и предлага перфектен баланс между функционалност, качество и цена. За разлика от обичайните, плоски и донякъде еднакви таблети, Lenovo ни предлага нещо съвършено ново. Характерният дизайн е проектиран с цел да улесни максимално потребителите, предлагайки учудващо удобство при ползване. Вече не е токова досадно да държим таблета чудейки се как и в какво положение да застанем, докато искаме да прочетем книга, да гледаме филм без да се налага да подпираме с нещо стандартната и неудобна плочка, или просто да се поразходим из социалните мрежи и да пазаруваме с лекота.

Lenovo Yoga ми предостави три режима на ползване - Hold, Stand и Tilt, които елиминират неудобствата при ползване. Накратко за тях:

Image: Lenovo Yoga Tablet - нещо ново, впечатляващо, различно!

В Hold mode  Yoga Tablet имитира навито списание и е изключително удоволствие да прочетете любимата си книга или да браузвате, без дори да се налага да държите таблета с две ръце.

Image: Lenovo Yoga Tablet - нещо ново, впечатляващо, различно!

В Stand mode  можем да гледаме филми и слушаме  музика, като за целта таблета разполага  с 10 или 8 инчов дисплей и с Dolby Digital Plus звук, който прави изживяването също толкова незабравимо, колкото удоволствието, че вече не се налага да държим час или два  таблета с ръце. Това е и най-удобният начин за видео разговори - чрез вградената предна 1,6МP HD камера. Качеството при събеседника ви е прекрасно и в същото време трафикът на данни не е прекалено голям при моделите с 3G модул заради малкия обем  данни, които изпращате отсреща.

Image: Lenovo Yoga Tablet - нещо ново, впечатляващо, различно!

В Tilt mode можем да пишем съвсем свободно с двете си ръце, което всъщност направих и аз пишейки тези редове. Да, пиша тази статия на Yoga  таблета с удоволствие. Той разполага с офис пакет, който в днешно време е нужен на почти всеки потребител. Независимо дали разглеждате PDF документи или редактирате EXCEL файлове – работата върви леко и удобно, независимо, че ползвате таблет. Благодарение на tilt режима и широкия екран на Yoga, Lenovo са намерили най-добрия начин да освободят човек от досадното „висене“ фронтално над таблета, вършейки нещо важно.

Няколко думи и за хардуера


Както споменах, таблетът се предлага в няколко варианта - можем да избираме между 8 или 10 инчов екран, както и 3G модул, за любителите на пътуванията и модел без 3G модул.
Разполагаме с Bluetooth 4.0, посредством който можем да свържем безжична мишка или клавиатура, също така да споделим любимите си снимки с някой друг.
Една от впечатляващите характеристики е огромната 6000 mA батерия, която предлага до 18 часа работа и браузване. Тя всъщност е побрана в долната, широка част на таблета. Горната част на таблета е изключително тънка и в същото време толкова здрава и луксозна заради металния си корпус.  Дисплеят (1280х800 HD), благодарение на IPS технологията, позволява до 180 градуса ъгъл на гледане.
Има GPS и A-GPS технологии, E-compass,  Accelerometer който сменя изключително бързо режима според това, как държите или поставяте таблета си - придружено от вградено приложение, което позволява настройки на всички възможни режими.
Оборудван е с MTK 8125 Quad-core ARM Cortex-A7 работещ на 1.20GHz процесор, който се справя изключително добре с всички приложения и осигурява бързината на таблета, както и 1GB LP-DDR2 Ram памет.
Устройството разполага с  много добър application management, който прецизно разпределя RAM паметта и затваря ненужните приложения във фонов режим.
На лице са Android 4.2 JellyBean с 16GB вградена памет и до 64GB мемори карта.
Поддържа USB OTG (USB On The Go) кабел и можете да свържете външен хард диск или флаш памет,  за да запазите важната си информация, да прехвърлите или изтеглите каквото Ви е необходимо.

В заключение

Lenovo Yoga Tablet е изключително красив и удобен за ползване, изглежда луксозно и може да се ползва, както за работа, така и за забавление.  Цените на различните модели започват от 549.00 лв., което е отлично предложение предвид качеството и характеристиките на таблета. Lenovo Yoga Tablet е и чудесен вариант за коледен подарък, но ако не искате да харчите пари за подобни играчки, по-добре не идвайте да го видите в Lenovo Еxclusive Store, защото мисля, че няма да успеете да му устоите .  




Comments

1Дамян  12/13/2013 12:35:31 PM   Lenovo Yoga Tablet - нещо ново, впечатляващо, различно!

Някой има ли идея как се отклюва lenovo A10 защото след първоначалното ми влизане и регистрация в гугъл се заключи и сега отключването му е невъзможно?

  • Код за сигурност:

Първия Български Бутон за споделяне





Archives