Да upgrade-неш или не? Това е въпросът!

Гануша Добрева  November 4 2009 12:13:58 PM
Докато очаквате първите компютри с официален Windows 7 (и с Enhanced Experience), все повече стои въпросът за ъпгрейда на вече закупени такива към новата операционна система. И ако не планирате смяна на хардуера, все пак има два основни пътя да актуализирате лицензно софтуера.

Първият вариант е удобен и лесен, като използвате програмата за ъпгрейд към Windows 7, специално за Lenovo системи (http://www.lenovo.com/us/en/windows7-sitelet/free_win7.html). Лично аз я предпочитам и препоръчвам, тъй като предлага в едно новия Windows и с включени в него ThinkVantage технологии. Както и в предишни програми на Microsoft от този тип, има редица условия, на които трябва да отговаря вашият компютър – да бъде произведен между 26 юни 2009 и 31 януари 2010 и да е зареден с Windows Vista (не с XP или Vista Home Basic). Следвате посочените стъпки и заплащате 17,47 евро за доставка. След 1-2 седмици получавате дисковете с прелоуд с Windows 7, включени в тях ThinkVantage технологии и инсталирате. Неудобен е факта, че при ъпгрейда трябва предварително да сте си направили бекъп, тъй като рискувате да загубите информацията от твърдия диск.

Вторият вариант е да си инсталирате Windows 7 и след това да си добавите драйвeри, ъпдейт на bios-a,  ТhinkVantage технологии и други полезни тулове. Lenovo e една от компаниите, които много стриктно поддържат актуални драйвери и версии на собствени приложения, макар все още да има някои бъгове в инстлациите им за Windows 7. Необходимо е да вложите  доста време, труд и познания, за да си оптимизирате Windows-а и рискувате да не получите желания ефект, но след като успеете работата Ви става много по-лесна и приятна.

Все пак може да си останете и на XP, макар в сферата на технологиите това е 8 годишна „застаряваща” операционна система и нуждите ни вече са се променили за този период и налагат смяната й.

 

Comments
No Comments Found
  • Код за сигурност:

Първия Български Бутон за споделяне





Archives