Lenovo TechWorld’16: Първото устройство с Tango технология

    Станимир Фъртунов  June 10 2016 10:59:55 AM
    За втора поредна година се проведе Lenovo Tech World в Сан Франциско. Lenovo представи първото в света потребителско устройство, което работи с технологията Tango, разработена съвместно с Google. Устройството с Tango е като втори чифт очи и може да създаде виртуална реалност в реално пространство. Съчетава 3D проследяване на движение с измерване на дълбочина, за да визуализира пространството около Вас и как се движите в него, допълвайки го с виртуална реалност.

    Lenovo phab 2 pro

    Моделът разполага с огромен 6.4“ дисплей с QuadHD резолюция и IPS технология. Процесорът е на Qualcomm Snapdragon 652, а оперативната памет е 4GB RAM. Останалите параметри на Phab 2 pro включват още батерия с капацитет 4050mAh, сензор за пръстови отпечатъци, 64GB вътрешна памет, операционна система Android 6.0 и озвучение осигурено от Dolby Atmos.

    Image:Lenovo TechWorld’16: Първото устройство с Tango технология
    Но какво прави phab 2 pro толкова специален? Фаблетът разполага общо с 4 камери! Селфи камерата е 8MP, a на гърба му е разположена основната камера, която е 16MP. Най-интересни са останалите две на гърба под основната камера. Едната разполага с „depth“ сензор и служи за определяне на дълбочината на изображението, другата служи за следене на движещи се обекти. Точно благодарение на тези камери, phab 2 pro ще може да визуализира пространството около Вас.

    Image:Lenovo TechWorld’16: Първото устройство с Tango технология

    На събитието беше направена кратка демонстрация как можете лесно да измерите височината на даден обект или неговата ширина, да се разходите сред динозаври и др.

    Image:Lenovo TechWorld’16: Първото устройство с Tango технология

    Очаква се phab 2 pro да бъде пуснат на пазара през септември, като цената ще бъде 499 долара. Също така приложениятa разработени за него ще са 25, a до края на годината се очаква да нарастнат до 100, като за целта ще има специален магазин за приложения, работещи с Tango.

     

    Comments
    No Comments Found
    • Код за сигурност:

    Първия Български Бутон за споделяне





    Archives