ThinkPad T410 – висока производителност, мобилност и стил

Таня Колева  March 15 2010 03:56:37 PM
Новият ThinkPad T410 е представител на бизнес серията на Lenovo, която с течение на времето се е доказала като символ на надежден, сигурен и здрав преносим компютър. Дизайнът е изчистен и стилен, цветът по традиция е черен. Lenovo се опитват да избягат от стандартната визия на ThinkPad и във всеки следващ модел предните ръбове са все по-заоблени. Покритието на горния капак е магнезиево, изключително устойчиво на надраскване. Корпусът е защитен от защитна решетка Roll Cage, без това да се отразява на теглото му (само 2.27кг). Клавиатурата е с ергономичен дизайн, комфортна при писане, с пълен размер и по-големи клавиши ESC и DEL за по-удобна работа. Тъчпадът е достатъчно широк, с леко релефно покритие и приятен на допир. Не липсва и емблематичният за марката TrackPoint, който е с традиционния червен цвят и напълно замества мишката.


Image:ThinkPad T410 – висока производителност, мобилност и стил


ThinkPad T410 е с широкоекранен 14.1-инчов 16:9 LED backlight екран с матово покритие, висока яркост и по-наситени цветове. За високото качество на картината допринася графичната карта NVIDIA NVS3100M 512MB (при някои модели). Резолюцията е 1280 x 800 за моделите с интегрирана Intel® 5 и 1440 x 900 за тези с NVIDIA. Някои модели ще се предлагат и с Multitouch панел, който включва последните технологии и улеснява значително работата с някои приложения.
Високата производителност се обуславя от новите процесори Intel Core i5 и Core i7 и като цяло надвишава по показатели повечето конкурентни модели в този клас. Оперативната памет е до 4GB с честота 1333MHz DDR3. Различните модели се предлагат с твърд диск – HDD с капацитет до 500GB и SSD дискове до 128GB, които са доста по-бързи и надеждни поради липсата на движещи се части в тях. Оптичното устройство е 9.5mm DVD multiburner. Разширителните портове в Т410 са 4 USB (1 powered), 1 eSATA, VGA, RJ45, IEEE 1394, комбиниран аудио вход/изход, DisplayPort, MMC reader и 34mm ExpressCard. Интегрираните възможности за връзка са повече от достатъчни – WWAN, Bluetooth® 2.1, WiMAX, WLAN, Gigabit Ethernet, Constant Connect.
В горната част на екрана са разположени 2 мегапикселова уеб камера и емблематичната за ThinkPad лампичка ThinkLight, която осветява клавиатурата. Има възможност за добавяне като опция на контактен или безконтактен четец за смарт карти. Сигурността на данните е гарантирана от четеца за пръстов отпечатък, защита при кражба или изгубване Intel® Anti-Theft protection, Password management software и Security chip.
Батериите са 4, 6 и 9-клетъчни, като осигуряват възможност за работа с едно зареждане до 18 часа при добавяне на допълнителната slice батерия.
В ThinkPad T410 са вложени и задължителните ThinkVantage технологии, които значително намаляват разходите по поддръжката и цялостната стойност на притежание на преносимия компютър. Те са сертифицирани като EPEAT Gold и ENERGY STAR, с много нисък разход на енергия и минимално въздействие върху околната среда.




ThinkPad T410 е идеалният бизнес преносим компютър, ориентиран предимно към бизнес потребителите. Високата производителност и надеждност, ниското тегло, компактните му размери и богата функционалност го правят един от най-предпочитаните в този клас.

Comments
No Comments Found
  • Код за сигурност:

Първия Български Бутон за споделяне





Archives