Lenovo ThinkPad P14s Gen 5

  Михаила Михова  May 30 2024 03:32:32 PM
  Представяме ви най-новото поколение  AI компютър на Lenovo  -  ThinkPad P14s Gen 5.

  Image:Lenovo ThinkPad P14s Gen 5

  Предназначен за професионалисти, които се нуждаят от висока производителност в компактен 14-инчов корпус,ThinkPad P14s Gen 5 разполагасъс страхотен 16:10 дисплей и е задвижван от процесорите AMD Ryzen™ PRO 8040 HS-Series. Тези процесори са изключително иновативни и енергоефективни, което ги прави идеални за  тънки и леки мобилни работни станции. Процесорите AMD Ryzen PRO HS-Series разполагат с вградени възможности за изкуствен интелект (AI), включително интегрирана невронна обработка (NPU) за оптимизирана работа при AI задачи.


  Lenovo ThinkPad P14s Gen 5 разполага също със сертификации от независими доставчици на софтуер (ISV) и вградена графика AMD Radeon™, което го прави идеален за изпълнение на приложения като AutoCAD®, Revit  и SOLIDWORKS с безпроблемна работа. Предназначен  за мобилни потребители с високи технологични изисквания, предлага също така и иновативни функции за сигурност ThinkShield™ и преминава успешно   MIL-SPEC тестове за издръжливост.


  AMD продължават да се развиват в областта на AI технологиите за компютри с интеграцията на AMD Ryzen™ AI в Lenovo ThinkPad P14s Gen 5. Новите процесори Ryzen™ AI използват CPU, GPU и вградената NPU, за да доставят 39 AI TOPS обработваща мощност, почти 3,5 пъти повече в сравнение с предишното поколение. Този напредък в технологиите ще подобри потребителския опит, като осигури по-голяма производителност за AI-базирано сътрудничество, създаване на съдържание, анализ на данни и други. Освен това включването на технологиите AMD PRO предлага функции за управление на предприятието, които ще помогнат на IT мениджърите да оптимизират операциите, а вградените функции за сигурност ще работят с ThinkShield, за да защитят от  атаки и да осигурят безпрецедентна стабилност на софтуера.


  Image:Lenovo ThinkPad P14s Gen 5

  Спецификациите на Lenovo ThinkPad P14s Gen 5 включват:

  • Процесор AMD Ryzen 7 PRO 8840HS с възможности за изкуствен интелект (AI) и интегрирана графика AMD Radeon.
  • Възможност за избор на Windows 11 Pro или сертификация за няколко версии Lnux базирани операционни системи,.
  • До 96GB DDR5 и до 2TB PCIe 4×4 Performance SSD.
  • FHD дисплеи с оптично фолио на 3M, което увеличава яркостта до 400 нита, като използва до 16% по-малко енергия.
  • Опция за OLED дисплей с резолюция 2.8k, с ниска синя светлина и фабрична калибровка на цветовете от X-Rite.
  • Wi-Fi 6E и опционален 5G WWAN.
  • Батерия с капацитет 39.3Whr, която осигурява лекота на пренасяне, и заменяема от клиента (CRU) батерия с капацитет 52.5Whr, която удължава работното време.
    
   
  Lenovo ThinkPad P14s Gen 5 е блестящо допълнение в  портфолиото на AMD-задвижвани професионални работни станции, което включва  моделите ThinkPad P16s Gen 2, ThinkStation P620 и последния ThinkStation P8 настолен компютър с процесори AMD Ryzen Threadripper™ PRO 7000 WX-Series с до 96 ядра


  Image:Lenovo ThinkPad P14s Gen 5

  . Независимо дали сте професионален художник, инженер, преподавател или студент, Lenovo ThinkPad P14s ви дава възможност да творите свободно, независимо къде се намирате. С премиум функции и производителност, тази мобилна работна станция предоставя изключителна стойност за потребители, които изискват надеждност и мощност в компактен форм фактор.

   Lenovo ThinkBook Transparent Display Laptop

   Михаила Михова  March 27 2024 01:32:19 PM
   На изложението MWC 2024, Lenovo представи интересен концептуален продукт — лаптоп с прозрачен дисплей, наречен “Lenovo ThinkBook Transparent Display Laptop”. Да, това е именно това, което звучи: лаптоп с дисплей, през който може напълно да се види.

   Image:Lenovo ThinkBook Transparent Display Laptop

   Ето някои ключови характеристики на ThinkBook Transparent Display Laptop:

   ·        
   Дисплей: Този концептуален лаптоп разполага с голям 17.3-инчов microLED дисплей с яркост до 1,000 нита. Той е изключително прозрачен, което ви позволява да видите около 55% от светлината от задната страна.
   ·        
   Камера: Вместо традиционната предна уеб камера, лаптопът разполага с камера, насочена надолу, към основата на устройството.
   ·        
   Клавиатура: Вместо обичайната физическа клавиатура, ThinkBook Transparent Display Laptop разполага с цифров интерфейс.
   ·        
   Прозрачност и поверителност: Да, можете напълно да видите какво някой прави на екрана от другата страна на устройството. Няма никаква поверителност по подразбиране. Разполага с филтър за поверителност, който прави задната страна на дисплея непрозрачен.

   Този концептуален лаптоп е интересен, но оставя много въпроси. Въпреки това, това е стъпка към бъдещето и доказва иновациите, които могат да се появят в технологичния свят.


   Какви са предимствата на прозрачния дисплей?


   Прозрачните дисплеи представят интересни възможности и имат някои предимства:

   1.        Интерактивност и иновация: Прозрачните дисплеи могат да се използват за създаване на уникални и интерактивни преживявания. Например, в музеи или изложения, те могат да показват информация върху реални обекти, като създават впечатление за виртуална реалност.

   2.        Дизайн и естетика: Прозрачните дисплеи са стилни и могат да се интегрират хармонично в различни обекти и среди. Те създават усещане за лекота и минимализъм.

   3.        Прозрачността като комуникация: Прозрачните дисплеи могат да бъдат използвани за комуникация с потребителите. Например, във витрини на магазини или ресторанти, те могат да показват менюта, специални оферти или информация за продуктите.

   4.        Архитектурни приложения: Прозрачните дисплеи могат да се интегрират в стъклени повърхности на сгради, създавайки възможности за динамични реклами, информация или дори интерактивни презентации.

   5.        Образование и обучение: В образователни институции прозрачните дисплеи могат да бъдат използвани за демонстрации, презентации и обучение. Те могат да показват сложни процеси или визуализации на учебни материали.

   Тези са само някои от възможностите, които прозрачните дисплеи предлагат. В бъдеще можем да видим още иновации и приложения, които ще използват тази технология.


   Image:Lenovo ThinkBook Transparent Display Laptop
   Comments Disabled

    Lenovo ThinkPhone от Motorola

    Михаила Михова  June 22 2023 05:58:43 PM
    ThinkPhone от Motorola - най-добрият спътник на ThinkPad.

    ThinkPhone от Motorola е проектиран да предостави на бизнеса смартфон изживяване със същото  качество и надеждност, характерни за всяко едно устройство на бранда Lenovo Think. От години ThinkPad се занимават с разрешаване проблемите на клиентите чрез иновативна технология, надеждно качество и стилен  дизайн.


    Image:Lenovo ThinkPhone от Motorola
    ThinkPhone
    е уникална комбинация от водещите мобилни иновации на Motorola и дългогодишното призвание на Lenovo  да предоставя на клиентите решения за сигурност. Той е с елегантен дизайн, впечатляващ набор от функции и първокласна сигурност, за да гарантира, че личните данни  са винаги защитени. Освен всичко изброено,  безпроблемно  се интегрира с ThinkPad. ThinkShield е превъзходна платформа за сигурност, която има основни политики за сигурност, функции, специализиран хардуер и софтуер.ThinkPhone  идва и с Moto Secure приложение, което служи като център за
    елементи, свързани със сигурността и поверителността на потребителя. В комбинация с Moto OEMConfig или Moto Device Manager, IТ администраторите могат дистанционно да конфигурират функциите на Moto Secure. Освен това ThinkPhone пристига с Moto KeySafe, отделен процесор, работещ с Android, който добавя допълнителен слой сигурност за по-добра защита на най-чувствителните данни в смартфона. Той изолира PIN кодове, пароли и криптографски ключове, като ги съхранява в среда, устойчива на подправяне, защитавайки данните отвътре навън.

    Image:Lenovo ThinkPhone от Motorola

    Освен тези функции за сигурност, ThinkPhone е сертифициран по MIL-STD-810H.  Проектиран с леко арамидно влакно, което е по-здраво от стомана, алуминиева рамка от авиационен клас и Gorilla® Glass Victus™, така че да издържа на удари и изпускания от до 1,25 метра. , и със сертификат IP68. ThinkPhone е проектиран да издържа на потапяне в прах и вода на дълбочина до 1,5 метра за до 30 минути – така че да не се изгуби време или бизнес възможности поради прекъсване на системата. Всичко това в първокласен, устойчив  дизайн. ThinkPhone разполага също и с емблематичния  Red Key, красиво изработен отстрани, осигуряващ незабавен достъп.


    Lenovo ThinkPhone от Motorola представя Think 2 Think свързаност, захранвана от Ready For набор от продуктивни изживявания, които позволяват на крайните бизнес потребители да се насладят на безпроблемна интеграция на устройства между ThinkPhone и ThinkPad. Think 2 Think функциите включват:


    Незабавно Свързване: Телефон и компютър безпроблемно откриват кога са наблизо и се свързват през WiFi.


    Унифициран Clipboard: Прехвърлят се безпроблемно копиран текст или снимки, сканирани документи и видеоклипове между устройствата.


    Унифицирани Известия: Известията по телефона се появяват незабавно в центъра за действие на Windows. Щракването върху известие автоматично стартира съответното телефонно приложение на екрана на компютъра.


    File Drop: Лесно пренасяне на файлове между ThinkPhone и компютър.


    Streaming на приложения: Отвяря се всяко приложение за Android директно на компютър.


    Усъвършенствана Web Камера: Мощните камери на ThinkPhone, безпроблемно се  прилагат като web камера за всички видео разговори.


    Instant Hotspot: Връзка с интернет с едно кликване, директно от компютъра, за да се възползвате от 5G свързаността на ThinkPhone.


    Всичко в ThinkPhone е проектирано с мисъл за улесняване на потребителя, Motorola
    работи с партньори, като Microsoft, за да предостави най-добрите изживявания на клиентите на Motorola и да помогне на потребителите на ThinkPhone да вършат нещата с лекота. При стартирането ThinkPhone  се предлага с предварително инсталирани мобилни приложения Microsoft 365, Outlook и Teams.
    Image:Lenovo ThinkPhone от Motorola


    Иновативният  смартфон се захранва от процесора Snapdragon® 8+ Gen 1. С него
    всичко се отваря незабавно и дори най-тежките работни процеси протичат гладко.
    Оборудван с 5G технология и Wi-Fi 6E,
    който осигурява най-бързите интернет скорости, налични днес. ThinkPhone разплага с голям 6,6” FHD+ дисплей, който подобрява изгледа на цялото съдържание, от сложни табла за управление до безкрайни имейл текстове. А голямата
    батерия с живот до 36 часа ви гарантира свързаност независимо колко далеч пътувате.
    Универсалното 68W TurboPower  зарядно устройство е толкова мощно, че може да захранва и лаптопа ви или всяко USB-C устройство.
    50MP Ultra Pixel
    камера,  осигурява
    първокласно качество на изображението при всяко видеообаждане, независимо от условията на осветление. Тази водеща камера Ultra Pixel е идеална за вдъхване на
    живот дори на най-малките детайли чрез заснемане на снимки с 32 пъти по-добре
    фокусирани пиксели, по-точни изображения на проекти, бележки и скици – всичко това с невероятна яснота и детайлност.

     Новите гейминг машини Lenovo LOQ и Tower PC

     Михаила Михова  June 20 2023 12:31:27 PM
     Представяме ви новата гама лаптопи за игри  Lenovo LOQ. Те са по-достъпни, но без компромис в мощността. Начинаещите геймъри вече могат да се наслаждават на игрите не само на висок клас гейминг компютър.

     Image:Новите гейминг машини Lenovo LOQ и Tower PC
     Любителите на видеоигри ще се насладят максимално на Lenovo LOQ, без значение от размера на екрана (15" или 16"), процесора (до 13-то поколение Intel Core или AMD Ryzen 7000) или видеокартата (NVIDIAGeForce RTX 4060). Тези мощни компоненти се охлаждат  с до четири топлопровода, два 85-милиметрови 12V високоскоростни вентилатора, големи въздухозаборници и изходни отвори, които поддържат лаптопа хладен и достатъчно тих за всяко едно място.

     Image:Новите гейминг машини Lenovo LOQ и Tower PC
     Когато не използвате лаптопа за игри, иновативната MUX Switch технология позволява да превключитеключите към интегрираната графика, което ще оптимизира живота на батерията. Щом дойде време за игра, световете оживяват на 16-инчов WQXGA 165Hz VRR с 16:10 дисплей с яркост 350 нита, или 15-инчов WQHD 165Hz VRR 16:9 дисплей със същата яркост. И двата варианта предоставят наситени цветове, отчетливи детайли и висока честота на опресняване.


     Image:Новите гейминг машини Lenovo LOQ и Tower PC
     Всички лаптопи Lenovo LOQ се предлагат с до 16GB 5600MHz DDR5 RAM и поддържат до 32GB памет и до 1TB PCIe SSD. Разполагат с два слота за RAM и два PCIe слота  за допълнителен ъпгрейд.
     16-инчовите лаптопи за игри Lenovo LOQ имат до 80 Whr батерия за до 7 часа батерия, която поддържа Super Rapid Charge Pro4 за по-бързо зареждане и по-дълъг живот. Междувременно 15-инчовите лаптопи Lenovo LOQ имат 60Whr батерия за до 6 часа работа. Всички модели от серията имат USB-C порт, който поддържа 140 W зареждане.

     Image:Новите гейминг машини Lenovo LOQ и Tower PC
     Както 15-инчовите, така и 16-инчовите лаптопи Lenovo LOQ разполагат с пълноразмерна геймърска клавиатура на Lenovo с функции за цифрова клавиатура, 1,5 мм ход на клавишите, прецизен контрол и опционална 4-зонова RGB подсветка.

     Всичко се намира в здраво полимерно акцентирано Storm Grey шаси, тествано по стандартите MIL-STD 810H с впечатляващото ново лого на Lenovo LOQ, изложено на видно място върху капака на лаптопа.


     Настолните машини от ново поколение - Lenovo LOQ Tower


     Lenovo LOQ Tower е идеалният избор за начинаещи геймъри, които предпочитат настолен компютър на достъпна цена.


     Image:Новите гейминг машини Lenovo LOQ и Tower PC
     Предната част на просторното  шаси с цветни акценти 2D и 3D  ивици е препратка към семейството на Lenovo Legion, които не само изглеждат впечатяващо, но също така осигуряват повишена вентилация, която позволява на мощните компоненти да дишат и да работят с пълния си блясък. Заредени с до 13-то поколение Intel Core i7-13700 CPU и до  NVIDIA RTX 40 GPU компютрите от серията LOQ са създадени за нуждите на любителите на видеоигри, които търсят висока производителност и мощ на достъпна цена.
     С приложението Legion Arena, потребителите могат да запазят всичките си любими игри в една специална библиотека за още по- лесен достъп и бързо стартиране. Включен е и Lenovo Vantage, който предлага персонализиране и максимално повишаване  на
     работата на устройството чрез цялостния пакет от функции, включително контроли за овърклок и настройка на производителността на AI.

     Независимо дали сте начинаещ геймър, с първи стъпки в света на видеоигрите, или такъв, който търси достъпен ъпгрейд - Lenovo LOQ  е на разположение, за да ви предостави изключително геймърско изживяване.

      CES 2023:новите устройства, които ни представя Lenovo

      Михала Михова  February 20 2023 09:46:21 PM
      Lenovo представи най-новата гама устройства и решения, фокусирани върху иновациите и подобряването на потребителската удовлетвореност. Посредством нови форм-фактори, красив дизайн и иновативни приложения, новото портфолио  ни предоставя  още по-неповторимо технологично изживяване. Фокусът продължава да бъде и върху   използването на рециклирани материали в продуктите и опаковките, с цел да се помогне  увеличаването на енергийната ефективност на устройствата. Ще се спрем на някои от най-интригуващите нововъведения от потребителската линия на Lenovo.

      Премиум потребителските устройства поставят фокус върху  иновациите по необичайни начини.


      Огромен интерес и любопитство предизвиква новата, авангардна Yoga Book 9i – устройство с неограничени възможности.

      Image:CES 2023:новите устройства, които ни представя Lenovo (част 1)
      Yoga Book 9i
      е първият пълноразмерен OLED лаптоп с двоен екран, който разполага с уникален набор от възможности. Изграден върху платформата Intel® Evo, Yoga Book 9i предлага гъвкавостта на два екрана, многорежимна функционалност и други превъзходни опции за забавление. Създаден за модерното поколение потребители, Yoga Book 9i покрива изцяло многостранните изисквания и креативност, независимо дали работят, създават, учат или се забавляват.

      Всичко с него е много лесно - да сърфирате и да преглеждате изображението на два екрана с движение с 5 пръста,  да работите върху два отделни файла едновременно, да гледате видео на един екран, докато си водите бележки на втория, без прекъсвания.

      Image:CES 2023:новите устройства, които ни представя Lenovo (част 1)
      Тънкият и лек конвертируем форм-фактор предлага на потребителите гъвкавост за безпроблемно превключване между лаптоп, таблет или режим на палатка според нуждите. При среща лице в лице, потребителите могат да използват режима на палатка, за да покажат слайд презентация на един екран, докато я гледат и контролират от втория екран. Комуникацията във виртуални сесии за срещи или лекции също е по- удобна – позволява на домакина да споделя презентация на единия, докато гледа чата, отговаря на въпроси и придвижва слайдове от втория екран. С двата си 13,3-инчови 2,8K OLED PureSight дисплеят със 100% DCI-P3 точност на цветовете и Dolby Vision HDR, впечатлявя с ултраживите цветове, по-ярък контраст и по-богати детайли на визуализациите. Заедно с Dolby Atmos® HDR аудио и въртящ се на 360 градуса Sound Bar с високоговорители Bowers & Wilkins, потребителите могат да се насладят на изключителни усещания. Допълнителна трогателна дизайнерска характеристика на Yoga Book 9i е неговият модерен и изискан цвят Tidal Teal. Освен това се предлага в еко опаковка от олекотени материали, подаръчна и транспортна кутия, от 100% рециклирана хартия.

      Yoga Book 9i
      се доставя и с фолио, което позволява да се работи по-лесно в движение. Bluetooth® клавиатурата, както и стилусът Smart Pen, подобряват потенциала за Multi-tasking.

      Настолен компютър Yoga AIO 9i:
      Зашеметяващ на вид, мощен и надежден отвътре

      Image:CES 2023:новите устройства, които ни представя Lenovo (част 1)
      Създаден от мисълта на творци, новият Yoga AIO 9i (32”, 8) е истинско чудо, красиво проектиран да впечатлява с изтънченост и мощност. Разполага с 31,5-инчов 4K 100% sRGB дисплей, вграден в тънък панел с метална панта, която се накланя до желания ъгъл. Дискретната основа предлага седем порта, както и вградено безжично зарядно устройство за смартфон.

      Зареден  с най-новите процесори Intel Core i9 от 13-то поколение, и с видео до NVIDIA GeForce Next Gen Desktop GPU, Yoga AIO 9i е достатъчно мощен, за да се справи с графичен дизайн, както и с обработка на снимки/видео и игри. Разполага и с четири високоговорителя Harman Kardon, аудио Dolby Atmos и вградена 5MP инфрачервена (IR) уеб камера.

      Проектиран с минималистичен дизайн, Yoga AIO 9i поддържа управление на множество устройства, което ви позволява да свързвате и зареждате лаптоп и AIO чрез пълнофункционалния USB Type-C® кабел и да  управлявате и двете устройства от една клавиатура и мишка. Поддържа множество гласови команди за максимално ефективно изживяване при говорене и управление.


      Image:CES 2023:новите устройства, които ни представя Lenovo (част 1)
      Изработен е от 75% рециклиран алуминий в средната рамка на панела и 65% рециклирана пластмаса на горния и долния капак на клавиатурата.

      Lenovo Tab Extreme: По-голям, по-добър, с повече възможности


      Разчупвайки клишето за премиум таблет, Lenovo представи най-големия си и най-мощен таблет досега, 14,5-инчовия Lenovo Tab Extreme.

      Image:CES 2023:новите устройства, които ни представя Lenovo (част 1)

      Със своя 3K OLED дисплей с DCI-P3 цветова гама и до 120Hz честота на опресняване, този таблет може да служи като домашно кино във всяка стая на дома. С невероятно контрастно съотношение 1M:1, Lenovo Tab Extreme предлага екстремен диапазон на яркост, който точно копира това, което човек би видял в реалния живот. Що се отнася до аудиото, Dolby Atmos и впечатляващ набор от осем високоефективни JBL 4-канални високоговорителя, създават динамично, пространствено аудио изживяване. С мощният  осемядрен процесор MediaTek Dimensity 9000 и  живот на батерията  до 12 часа завършват ключовите хардуерни компоненти.
       
      Разполага с двурежимна стойка, която се прикрепя магнитно към устройството и позволява  да се позиционира хоризонтално или вертикално. Истинската иновация обаче се крие в клавиатурата с двойна панта (продава се отделно на някои пазари), където таблетът може да се монтира и след това да се наклони до най-удобния ъгъл на гледане.


      Image:CES 2023:новите устройства, които ни представя Lenovo (част 1)
      Интелигентните функции са внедрени навсякъде, включително технология за аудио и визуално адаптивно заснемане, която фокусира камерата върху обекта автоматично по време на видео разговори, дори когато е в движение. Технологията за тесен лъч използва четирите вградени микрофона, за да филтрира шума от околната среда за кристално чисто качество на гласа в радиус от 50 сантиметра. За да оптимизира комфорта при гледане, сертифицираният от T
      ÜV Rheinland дисплей на таблета регулира автоматично цвета на екрана въз основа на околната светлина и цветовата температура. Проектиран с мисъл за околната среда, шасито на Lenovo Tab Extreme е направено от 100% рециклиран алуминий, а опаковката му е 100% без пластмаса.

      Lenovo Smart Paper: Еволюция при воденето на записки      Image:CES 2023:новите устройства, които ни представя Lenovo (част 1)
      Воденето на записки е необходимост за мнозина, но за нашия модерен начин на живот, хартията е крайно излишна и неблагоприятна за околната среда. Въпреки това, някои предпочитат естественото и интуитивно писане на ръка. За да създаде ново, но познато изживяване, Lenovo представи Lenovo Smart Paper. Той е тънък и компактен, с 10,3-инчов E-Ink сензорен дисплей против отблясъци, поставен в лек, изцяло метален корпус. Създава се усещането за писалка върху хартия, заедно с интелигентни функции, които оптимизират продуктивността по необичайни начини.

      Към устройството е включен стилус без батерии, който може лесно да се съхранява в калъфа. С Lenovo Smart Paper Pen потребителите могат да избират измежду девет различни режима  –химикалка, молив (дървен и механичен), маркер и дори калиграфия. С 4096 нива на чувствителност на натиск и разпознаване на наклона, плюс 74 шаблона за бележник, (например линия, графика, празен лист и дори нотни ръкописи), може лесно да се пише, рисува, скицира, оцветява и илюстрира с точност.

      Снабден с два вградени микрофона, Lenovo Smart Paper може да се трансформира в цифров диктофон, позволяващ да се записват аудио срещи или лекция, като същевременно се водят бележки.  

      Image:CES 2023:новите устройства, които ни представя Lenovo (част 1)
      С 50 GB място за съхранение, достатъчно за над 50 000 страници, потребителите могат лесно да изтриват и местят записки, и да ги организират в папки. С достъп до повече от два милиона книги на eBooks.com, може също бързо да се търсят ключови думи в дигиталните книги и статии, които са запазени на устройството.

      С приложението Lenovo Smart Paper потребителите  имат достъп до бележки и книги, да ги синхронизират в облак,  да архивират файлове, да ги синхронизират между различни устройства с Android, iOS и Windows, както и да се превеждат текстове на различни езици.

      На върха на гейминга с Lenovo Legion 7 и Legion Slim 7 (S7)

      Йордан Михнев  November 18 2022 12:08:52 PM
      В началото на годината от Lenovo обявиха, най-новите попълнения от топ сегмента на Legion серията. Днес вече можем да видим тези преносими, мощни и тънки модели в лицeто на Lenovo Legion Slim 7 и Legion 7. Намиращи се на върха на гейминг производителността, новите Lenovo Legion 7 (Интел) и 7 (АMD) вече са най-мощните 16-инчови геймърски лаптопи в света. Към 16-инчовата QHD игрална категория се присъединяват най-тънките и леки геймърски лаптопи на Lenovo Legion досега - Slim 7.  

      Image:На върха на гейминга с Lenovo Legion 7 и Legion Slim 7 (S7)

      Новите  модели се предлагат с по-висок дисплей 16:10, за да бъде възможно съчетаването на работата с игрите. Te покриват очакванията на аудиторията с редица обновления. Устройствата не само имат най-голямата, легално преносима в самолет батерия, но също така царуват като първите в света 16-инчови лаптопи за игри с FHD уебкамера.  Минималистичният дизайн в  Windows 11, дългият живот на батерията и безшумно настроените термични елементи с изкуствен интелект (AI) са специално създадени за тези, които искат производителност и мобилност и са събрани именно в шаситата на любимия на все повече българи гейминг лаптоп.

      Толкова ли е силен Legion 7?


      Обявеният за най-мощен 16 инчов геймърски лаптоп Legion 7, определено е проектиран за тези, които изискват най-високата възможна гейминг прозиводителност. Елегантния, стилен и спортно настроен дизайн на лаптопа включва подобрена панта и оптимизация на портовете в задната част. Изработени от алуминий и магнезий от аерокосмически метал в цялостен дизайн, новите лаптопи Lenovo Legion 7 имат CNC метална облицовка, която е фина и минималистична в израза на неограничена мощ. При RGB подсветката са възможни ефекти на клавиатурата, охладителните отвори и предната лента, които могат да се синхронизират със съдържанието показано на екрана. Цветовете са наситени и добре разпределни. В клавиатурата е направено и нововъедение W-A-S-D Force Sensor Technology. Физическите размери на устройството се запазват приблизително до тези от миналогодишния модел, както и теглото му. Съществена разлика има в размера на батерията, и във възможностите за зареждане през Type-C,  като при новия модел имаме 99.99Wh батерия, и 135W зареждане.


      Image:На върха на гейминга с Lenovo Legion 7 и Legion Slim 7 (S7)
      Матрицата е  16-инчова WQXGA, и се предлагат в по-високо съотношение 16:10 от масата на пазара. Панела е с пикова яркост до 1250 нита и пълно DCI-P3 калибрирано покритие на цветовата гама, висок динамичен диапазон, и TÜV сертификат за безопасност на очите.
      Геймърите могат да избират между три опции на панела:
      • променливи честоти на опресняване до 240Hz (165Hz стандарт) за ежедневна употреба
      • по-гладък геймплей в електронните спортове, където всеки кадър е от значение
      • кинематографични визуализации с невероятна точност на цветовете.
      Новите лаптопи Lenovo Legion 7 разполагат и със софтуер Tobii Horizon, който предоставя по-завладяващо изживяване за геймърите, и Tobii Aware, който използва интелигентна сензорна технология, за да помогне за подобряване на сигурността, поверителността и благосъстоянието на потребителите.
      Възможни  конфигурации:
      •  до Intel Core HX серията от 12-то поколение
      •  до AMD Ryzen 9 6900HX
      • с NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti GPU за лаптоп (до 175 W TGP)
      • с AMD Radeon RX 6850M XT, DDR5 памет и Gen 4 PCIe SSD,


      Толкова тънък и лек?

      Image:На върха на гейминга с Lenovo Legion 7 и Legion Slim 7 (S7)
      Не случайно в името си съдържа Slim. Шасито му е с дебелина 16мм., а общото тегло е  около 2 кг. За да се спести от теглото в устройството е направен и компромис. Графичните карти с които може да се закупи той, NVIDIA GeForce RTX 3070 (до 100 W Boosted TGP) GPU или AMD Radeon RX 6800S. Точно те са лимитирани от гледна точка на консумация, което води и до възможността устройството да е по-тънко и по-леко. Тези графични карти са подходящи за леко до средно игрово натоварване, и графична работа. Има дребни разлики, които са направни при него в сравнение с Legion 7, но те не са от такова значение, защото базата на която е изграден остава почти непроменена.


      За финал мога да отбележа, че си заслужава да се видят и двата, всеки със своите плюсове и минуси. И двата със специално място в актуалната линия на Lenovo, и със специално място сред потребителите в България.

      Comments Disabled

       Lenovo ThinkPad P16 - зареден с много иновативност

       Йордан Михнев  September 30 2022 03:03:34 PM
       Lenovo представя ThinkPad P16.  Насочен е към потребителите с необходимост от сериозна изчислителна мощ „под капака“. От инженери и дизайнери, създаващи усъвършенствани визуализации, до професионалисти, работещи върху натоварени с изчисления симулации на виртуална и смесена реалност.
       Image:Lenovo ThinkPad P16 - зареден с много иновативност
       Съвременните потребители на работни станции балансират необходимостта  да работят в множество среди на най-критичните си приложения, и това да поддържат продуктивността, независимо къде се намират. Ако погледнем назад, необходимата мощност и производителност за изпълнението на тези сложни работни процеси,  означаваше да се направи компромис с мобилността. Постиженията в енергоефективността и работата на процесорите и  графичните карти, съчетани с  иновации в топлинния капацитет на охладителите за лаптопи, поставят началото на една нова ера в производстовото на работни станции.


       С изцяло алуминиево шаси и червен акцент в задната част на системата, новият ThinkPad P16 ни показва и иновативен дизайн. Това разбира се, не коства на ползвателя му надеждност, сигурност, издръжливост и възможности за бъдещ ъпгрейд на оперативната и вътрешна памет. Създаден, за да съчетае най-добрите характеристики на ThinkPad P15 и P17 в изцяло нов и компактен  размер. ThinkPad P16  включва високата производителност и характеристиките на P17 в модерно 16” шаси.


       Инженерите на Lenovo създават изцяло ново решение за охлаждане с двойни вентилатори, топлинни тръби, двойна изпарителна камера, всмукване на въздух от клавиатурата за продължително поддържане на производителността. Това иновативно решение позволява по-голям въздушен поток през шасито, поддържа ThinkPad P16 по-хладен и по-тих,  дори при най-тежки  натоварвания
       .
       Image:Lenovo ThinkPad P16 - зареден с много иновативност
       ThinkPad P16 не само може да се похвали с нов 16-инчов дисплей , но и със съотношение на страните 16:10, както и с по-високо съотношение рамки към екран. Заради това е повишен  и броя на пиксели на инч,  както и  по-висока вертикална резолюция. Устройството ще се предлага с опция за OLED Touch матрица с поддръжка на писалка. Освен това, ще разполага с подобрена визия като по-широк тъчпад и вграден в старт бутона четец за пръстови отпечатъци. FHD камерата за по-добро качество на картината, е монтирана в горната част на дисплея. Бъдещите потребителите също ще имат по-добра свързаност от всякога с новия Wi-Fi 6E1 и 4G LTE модул за мобилен интернет като опция.

       Image:Lenovo ThinkPad P16 - зареден с много иновативност
       Изчислителната мощ е предоставена от процесорите на Intel 12th Gen „HX“, като ще може да бъде поръчан и първият в индустрията 55W процесор в лаптоп. Системата има увеличен брой ядра и тактови честоти за по-бързо време на изпълнение на задачите, като същевременно е по-енергийно ефективна. Всичко това благодарение новата хибридна архитектура от Intel която интегрира Performance-ядра и Efficient-ядра.

       Възможна е и конфигурация с NVIDIA RTX™ A5500 графична карта с 16 GB графична памет. ThinkPad P16 също  е оборудван и с най-новата технология за памет DDR5, поддържаща капацитет до 128GB, както и максимум 8TB капацитет за съхранение чрез Nvme SSD за по-високи скорости на четене/запис и трансфер на данни, така че потребителите да могат да изпълняват задачите по-бързо.  

       Image:Lenovo ThinkPad P16 - зареден с много иновативност
       Като обобщение, прехода към новите дисплеи, подобреното охлаждане и високата производителност ще предоставят на бъдещите ползватели на ThinkPad P16,  възможноста да имат  достоен заместител на своя настолен компютър в чантата си.
       Смело можем да кажем и че, това ще бъде машината която всеки професионалист ще пожелае да има.

        ThinkBook Plus Gen 3 - необикновен и впечатляващ

        Михаила Михова  March 17 2022 12:09:57 PM
        Lenovo продължават да бъдат иновативни,  креативни и да създават продукти с неповторим дизайн и безкомпромисни характеристики. Един от тях ще ви представим сега - ThinkBook Plus Gen 3 - впечатляващ продукт, отличен с награда за иновации CES 2022.

        Image:ThinkBook Plus Gen 3 - необикновен и впечатляващ
        Той наистина е с уникален дизайн и с характеристики, гарантиращи  продуктивност от най-високо ниво. Включва таблет с дигитайзер под ултраширок 17″ дисплей.
        Разширяването на площта на екрана за по-висока  ефективност обикновено изисква да свържем втори дисплей, който обикновено не е преносим. ThinkBook Plus Gen 3 променя това. Lenovo създават първия в индустрията 17,3-инчов лаптоп с вграден вторичен 8-инчов пълноцветен LCD дисплей. С ThinkBook Plus Gen3 работното пространство става мобилно
        .

        Добавянето на втори сензорен дисплей с писалка ни предоставят нови продуктивни сценарии:
        • Може да добавите прозорец за чат на втория дисплей, функция за бележник или каквото друго е необходимо по време на онлайн срещи
        • Може да се използва като чертожна дъска за редактиране или прецизиране на изображения.
        • Интегрираната дигитална писалка позволява по-бързо и по-точно съвпадение на цветовете. Може да улавяте цветовете от почти всяка повърхност с максимална прецизност.
        • Функцията калкулатор прави навигирането в електронни таблици или финансови приложения по-лесно. Възможно е  дори да бъде конфигурирано той да се отваря автоматично при стартиране на електронна таблица

        Image:ThinkBook Plus Gen 3 - необикновен и впечатляващ
        По отношение на техническите характеристики ThinkBook Plus Gen 3  е високопроизводителен лаптоп. Ще се спрем накратко и на тях:

         
        • 12-то поколение Intel Core H-Series процесори, до 32GB LPDDR5 и до 2TB SSD
        • 17-инчов основен дисплей,  съотношение 21:10 с резолюция 3072×1440 при 120Hz, до 400nits яркост
        • 8-инчов втори LCD сензорен стъклен дисплей с резолюция 800×1280
        • Интегрираната цифрова писалка с приставката ColorKing+
        • Интелигентен бутон за захранване с вграден четец на пръстови отпечатъци
        • FHD инфрачервена камера с shutter
        • Dolby Atmos система за високоговорители
        • Wi-Fi 6E за бърза и стабилна връзка
        • Клавиатура с подсветка и стъклен тъчпад

         Image:ThinkBook Plus Gen 3 - необикновен и впечатляващ
         Функциите, които предоставя устройството са многобройни, изключително удобни и приложими за по-ефективна работа. В реална среда вероятно може да намерими още полезни приложения и ще ни отнеме време да свикнем с това да имаме тъч екран до клавиатурата. Но към хубавото бързо се адаптираме.ThinkBook Plus ни предоставя впечатляващ дизайн, висока производителност и иновативност и го очакваме с нетърпение да стигне и до нашия пазар.

        Comments Disabled

         Широкоформатни дисплеи Lenovo ThinkVision

         Mihaila Mihova  January 6 2022 11:09:46 AM
         Няколко седмици преди CES 2022, Lenovo  представи нова гама широкоформатни дисплеи ThinkVision (LFD). Предназначени за ползване в заседателни зали и зали за обучения, ThinkVision T86, T75 и T65 предлагат ефективна работа  за хората, присъстващи в залите или дистанционно. Снабдени са с ярки 4K дисплеи, интегриран софтуер за бяла дъска, вградени високоговорители, микрофони и модулна уеб камера за видеоконференции.

         Image:Широкоформатни дисплеи Lenovo ThinkVision
         Предлагат се в три размера:

         ·        ThinkVision T86 има 86-инчов екран
         ·        ThinkVision T75 има 75-инчов екран
         ·        ThinkVision T65 има 65-инчов екран.

         И трите дисплея имат 4K резолюция и максимална яркост от 400 нита, както и покритие против отблясъци и 20-точково IR тъч с 1 мм точност на докосване. Захранвани са от четириядрен процесор Arm Cortex-A73, 4 GB RAM и 32 GB вградена памет, и идват предварително инсталирани с Android 9 Pie. В ThinkVision LFD са включени два 15W високоговорителя и масив от 8 микрофона с функция за  проследяване на глас. Те също така имат 4K AI-подсилена уеб камера със 122-градусово зрително поле и 4x цифрово увеличение за видеоконферентна връзка. Уеб камерата е свързана чрез  безкабелен USB конектор и е закрепена с винт против кражба. Bluetooth и Wi-Fi модул са сред опциите за свързване. Безжичното прожектиране се предлага и чрез W20 wireless dongle, както и множество входни и изходни портове за свързване. Дисплеите разполагат с опростен потребителски интерфейс за достъп до най-често срещаните функции и приложения. Предоставят възможност за презентиране на екрана директно от вградения софтуер или от друго устройство чрез кабелна или безжична връзка с W20:


         Image:Широкоформатни дисплеи Lenovo ThinkVision

         Всички ThinkVision LFD дисплеи имат едни и същи технически спецификации, включително:

         ·        4K резолюция до 400 нита яркост с покритие Antiglare
         ·        Инфрачервено докосване с +-1mm точност на докосване
         ·        Високопроизводителна система на чип с вграден Android, 4G RAM и 64GB флаш памет
         ·        Безжично прожектиране чрез безжичен ключ W20
         ·        Множество входни и изходни портове, включително USB Type-C, USB 3.0, HDMI, DisplayPort, Ethernet, сериен интерфейс и аудио.
         ·        Сензорът за околна светлина адаптира яркостта към условията в стаята
         ·        Сензорът за човешко присъствие ще пести енергия, като открива присъствието на потребителя и автоматично включва дисплея и ще се изключи, след като всички участници напуснат стаята
         ·        2 x 15-ватови високоговорители, вграден 8-масив микрофон и 4K AI-подсилена камера

         Цени и наличност:

         Все още нямаме официална информация кога ще достигнат БГ пазара, но оптимистичните дати са Юни-Юли 2022.

         Цените също са вчечатляващи, със сигурност заслужени:


         ThinkVision T86 - от $7999

         ThinkVision T75 - от $6999

         ThinkVision T65 - от $4999

         За повече информация посетете:
         https://www.lenovo.com/us/en/events/ces/#featured

          Lenovo - лидер в представянето на Windows 11 чрез новите Yoga лаптопи.

          Йордан Михнев  November 9 2021 01:52:38 PM
          На Tech World 2021, от Lenovo бяха представени нови премиум лаптопи, като фокуса e върху Windows 11.
          Нека започнем с елегантния, стабилен и лек  лаптоп с отличен OLED дисплей - Lenovo Yoga Slim 7 Carbon.
           

          Image:Lenovo - лидер в представянето на Windows 11 чрез новите Yoga лаптопи.
          Комбинирайки качество на високо ниво с преносимост, при Yoga устройствата непрекъснато се въвеждат  иновации и още по - голямо разнообразие.

          Заредени  са с до 8-ядрен мобилен процесор на AMD, Ryzen ™ 7 5800U, AMD Radeon ™ Graphics, и  опционална NVIDIA® GeForce® MX450 графична карта. Това  ни подсказва, че „малките и леки“  ще бъдат още по-прозиводителни. На дънната платка на лаптопа може има до 16 GB LPDDR4x RAM памет,  до 1TB PCIe M.2 SSD вътрешна памет и батерия от 61(Wh).
          Тук впечатлява и двойното зарядно устройство, което осигурява възможността за Rapid Charge Express. Функцията предлага  до 3 часа употреба при 15 минутно зареждане. Много полезно за хората в движение.


          Изпитан с  девет  теста за издръжливост от военна степен (MIL-STD 810H), Yoga Slim 7 Carbon ще е сертифициран, надежден и достатъчно здрав, за да издържи на физически удари и суровите условия на околната среда. Ще се предлага в цвят Cloud Gray. Изработен е от въглеродни влакна и магнезиева сплав за изключителна лекота и здравина.

          Yoga Slim 7 Carbon
           тежи само 1,1 кг.,  което го прави един от най-леките лаптопи в индустрията като цяло. Звука се възпроизвежда от система високоговорители с Dolby Atmos®, а отворите на два от четирите предни високоговорителя служат като зони за всмукване на въздух, спомагащ охлаждането на лаптопа.


          Image:Lenovo - лидер в представянето на Windows 11 чрез новите Yoga лаптопи.
          На пазара все още се срещат  лаптопи с дисплеи, които имат занижени параметри. При Yoga Slim 7 Carbon това няма да се случи. С OLED панел на Samsung, обрагден от четири тесни рамки, дисплеят е зашеметяващ. С размери 14-инча, резолюция QHD+, Dolby Vision® ,VESA® DisplayHDR ™ 500 True Black и формат 16:10,  изживаването ще бъде много по-приятно.


          Изненада е и Delta E <2  калибрацията, която ни дава точно представяне на цветовете при 100 % DCI-P3 цветовата гама. Това означава, че ще виждаме цветовете и контраста по-ясно от множество ъгли на видимост. Ще се наслаждаваме и на по-висока орепснителна честота 90Hz, а номиналната яркост е 400 нита или до 600 нита при пикова яркост.


          Той дори е сертифициран от TÜV Eye Comfort за по-добра защита  на очите. Стъклото, покриващо екрана е по подразбиране, като можете да се конфигурира със сензорна матрица, подсилена с Corning® Gorilla® Glass за по-голяма издръжливост.


          С модела излиза и дългоочакваният Windows 11. Той е проектиран да ни доближи до това, което обичаме. Наред с Microsoft Teams, Slim 7 Carbon предлага и вградена Alexa с Alexa Show Mode и Wi-Fi 6. Фунция, която ще продължи да се предлага е Windows Hello чрез Lenovo Smart Assist проложението.
          За по-добра защита,  се разчита на Lenovo Smart Privacy Services, който  дава възможност да контролираме и персонализираме поверителността си онлайн.


          Отделяме и специално внимание на Yoga Slim 7 Pro - изключителна производителност, още от първото включване.


          Image:Lenovo - лидер в представянето на Windows 11 чрез новите Yoga лаптопи.
          За създателите на съдържание, преминаването към хибриден начин на живот, води и до нуждата от по-голям екран, много добра графична производителност и повече „конски сили“. Това ще ни предложи и следващото поколение Yoga Slim 7 Pro с Windows 11.


          Устросйтвото изпъква с голям 16-инчов QHD (IPS) сензорен екран, съотношение 16:10 и максимална яркост до 500 нита. Ще можем да се насладим на ефектни цветове, яркост и контраст и невероятни детайли с Dolby Vision; VESA Certified DisplayHDR 400 и поддръжка на 100 процента от sRGB цветова гама. Нещо повече - тъчпадът му ще е с 11% по-голям от предишното поколение.
          Под капака ще имаме AMD Ryzen 5***H мобилни процесори и възможностст за NVIDIA GeForce RTX 3050 GPU за лаптоп .Yoga Slim 7 Pro ще ни предлага изключителна ефективност с комбиниран TDP (Thermal Design Power) от 80 W . Запоени за дъното ще са до 16GB двуканална DDR4 RAM, а в M.2 слот до 1TB памет PCIe SSD. Батерията голяма и мощна - 75WHr с Rapid Charge Boost, така че да можем да работим безпроблемно.


          Yoga Slim 7 Pro
          идва с интелигентен микрофон, интегрирана инфрачервена камера и микрофон Alexa, които да ни помогнат да сме организирани с интерактивни списъци за пазаруване, напомняния и много други чрез гласова команда. Dolby Atmos ще се грижи за добрият звук на говорителите.
          Всичко това, опаковано в компактно шаси, което е 17,4 мм. в най -тънката си точка с начално тегло  от 2,1 кг. Предлага се в цветовете Cloud Grey или Storm Grey.


          Image:Lenovo - лидер в представянето на Windows 11 чрез новите Yoga лаптопи.


          Разгледайте актуалните ни предложения тук >
          https://lenovoonline.bg/products/yoga-slim-7-pro-82FX004ABM
          Archives