Lenovo e No 1 на PC пазара в България, според IDC

Nevena Chervenakova  May 14 2013 02:38:17 PM
Радостна новина за Lenovo - световната анализаторска компания IDC им отрежда първо място на компютърния пазар у нас. Според изследването IDC EMEA Quarterly PC Tracker, през първото тримесечие на 2013 година Lenovo бележи ръст от 6% на годишна база и вече има пазарен дял от 17,4%.

Image:Lenovo e No 1 на PC пазара в България, според IDC

В изследването на IDC се посочва и дела на доставени компютри у нас, който има спад от 10,5% на годишна база.  Намаляващите поръчки на РС-та са световна тенденция, като в световен мащаб те също са се свили с 14%, според анализаторската компания.

Lenovo бележи този забележителен резултат на фона на пазар, който се свива. Това постижение не е изненада за нас, тъй като през последната година непрекъснато бяхме много близо до лидерската позиция”, каза Владислав Иванов, мениджър продажби на крайни потребители в Lenovo България. „Успешно прилагаме нашата корпоративна стратегия Protect and Attack, което има значителен принос за тези резултати.”  

В предишното проучване на IDC за четвъртото тримесечие на 2012 Lenovo заемаше втора позиция в Европа, Близкия Изток и Азия с 11,1% дял на компютърния пазар. В рамките на региона компанията заема челна позиция на пазари като Германия, Русия, Дания и Ливан.




Archives